15 Δεκ 2011

Β.Καρναχωρίτης : Απάντηση σε Δημοσιεύματα

Νέα Χωρίς Σχόλια.

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τη διαδικασία εκλογής προεδρείου του ΕΕΑ έχω να απαντήσω σε όσους σχολιάζουν τα εξής:

‘Κάπως αργά θυμηθήκατε να μιλήσετε για τη διοίκηση του επιμελητηρίου από ασφαλιστές. Κάπως αργά θυμηθήκατε να μιλήσετε για συνθήκες μεσαίωνα που επικρατούν στο επιμελητήριο, για δικαιώματα ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων και πραξικοπήματα, για απαράδεκτες πρακτικές, για καρέκλες, για ενότητα ασφαλιστικής αγοράς και για υποστηρικτές. Οι ενέργειες και οι πράξεις του παρελθόντος καθορίζουν δυστυχώς και το μέλλον των ανθρώπων σε μεγάλο βαθμό.

Σας θυμίζω ότι στις προηγούμενες εκλογές οι ασφαλιστές με κοινό ψηφοδέλτιο είχαν προσπαθήσει την ενότητα που ο κλάδος επιζητούσε και πράγματι έβγαλαν 12 έδρες και αντιπροεδρία. Ως Βασίλης Καρναχωρίτης που αναφέρεται το όνομά μου στα δημοσιεύματα, είχα συμμετοχή για πρώτη φορά γιατί πίστεψα στην ενότητα του κλάδου. Παρά το ότι είχα την 5η θέση ως εκλεγμένος στον συνδυασμό δεν είχα αποδεχθεί και τότε καμία καρέκλα αν και είχα προσφέρει τόσα πολλά. Έδωσα το προσωπικού μου γραφείο στην Πανεπιστήμιου 44 για τον σκοπό αυτό, τον εξοπλισμό του, χρηματοδότησα την εκτύπωση των εντύπων του συνδυασμού και προέτρεψα πάνω από 30 άτομα συναδέλφους να είναι υποψήφιοι. Δεν είχα συμμετέχει σε κανένα μαγείρεμα της διοίκησης και καθ’όλη τη θητεία μου στα έξι χρόνια, ποτέ δεν ψήφησα ούτε μία φορά υλοποίηση εκταμίευσης χρημάτων. Το δυστύχημα είναι ότι αυτοί που σήμερα επιδιώκουν και ισχυρίζονται την ενότητα του κλάδου και εσείς υποστηρίζετε μετά μανίας ως Ενωτικοί και Σωτήρες του κλάδου, δεν ήταν μαζί όταν έπρεπε με τους ασφαλιστές, προφανώς λόγω κομματικής πειθαρχίας και πιστεύω ότι σίγουρα ήταν και η αιτία που η αγορά δεν πήρε την προεδρία και τότε που πράγματι θα μπορούσαν να έχουν την ενότητα της αγοράς και την διοίκηση του επιμελητηρίου.

Αντίθετα στα έξι χρόνια αυτά που υπηρέτησα το επιμελητήριο οι κορόνες και οι λεονταρισμοί ήταν μία ακόμη αφορμή που ώθησαν τον κλάδο σε συρρίκνωση εδρών. Όλοι όμως ήταν στο επιμελητήριο και οι μεν και οι δε και κανείς δεν θυμήθηκε να μην ψηφήσει τα διάφορα κονδύλια που σήμερα βλέπουν ότι κακώς δόθηκαν. Κανείς δεν κατάλαβε από τους φορείς που έχουν ταχθεί στην δήθεν σωτηρία της ενότητας του κλάδου ότι πριν τις εκλογές στα μέσα ενημέρωσης κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον κατασπαράζοντας την ενότητα του κλάδου και δίνοντας τροφή στους άλλους συνδυασμούς. Κανέναν δεν ενόχλησε ότι τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πριν τις εκλογές ότι οι ασφαλιστές με απευθείας ανάθεση στα ταμεία των σωματείων τους εισέπραξαν 250.000,00 και στο σύνολο πάνω από 300.000,00 και μάλιστα με το σχόλιο ότι ήταν πιο πολλά από τις συνδρομές που έδωσαν. Κανείς δεν αναρωτήθηκε τα άλλα 450 επαγγέλματα του επιμελητηρίου τι σκέφτηκαν για αυτό αφού αντίστοιχο δημοσίευμα για άλλα επαγγέλματα δεν υπάρχει. Κανείς από τους σημερινούς υποστηρικτές της ενότητας δεν ενημέρωσε το σύνολο του επιμελητηρίου έγκαιρα για το μείζον θέμα της κατανομής των εδρών σε υπηρεσίες και διάφορα επαγγέλματα. Όλοι βέβαια εκ των υστέρων υπέγραψαν μετά την ανακοίνωση στην δικαστική διαμάχη που περιμένουμε να τελεσιδικίσει.

Για όλα τα δημοσιεύματα ειδικά για τα λιμνάζοντα χρήματα του ταμείου, ο πρώτος που έκανε εκτενή αναφορά ήμουν εγώ σε ωριαία ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή στο BlueSky πριν τις εκλογές όπου ανέπτυξα θέσεις και λύσεις, γραπτά και προφορικά. Θα πρέπει οποιοδήποτε σχήμα και αν διοικήσει το επιμελητήριο να ακολουθήσει ξεκάθαρες θέσεις και λύσεις προκειμένου να βρούμε αλλαγή και σίγουρη επαγγελματική προοπτική για όλα μέλη. Γιατί το επιμελητήριο δεν παύει να είναι επαγγελματικό και ο στόχος του είναι η σίγουρη επαγγελματική προοπτική των μελών. Κανείς λοιπόν από του δήθεν ενωτικούς υποστηρικτές δεν διαμαρτυρήθηκε εκτός από εμάς για την απαράδεκτη πρακτική στην εκλογική διαδικασία. Εγγεγραμμένα μέλη στο μητρώο ακόμα και με υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο, που σημαίνει ότι είχαν διπλοελεγχθεί από το μητρώο, όταν ήρθαν στις κάλπες τους έδιωχναν με τη δικαιολογία ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι και δεν μπορούν να ψηφήσουν και παρά τις διαμαρτυρίες μας στην εκλογική επιτροπή και στον πρωτοδίκη για την απαράδεκτη αυτή εικόνα. Ήμασταν οι μόνοι που αντιμετωπίσαμε δεκάδες περιπτώσεις που ταλαιπωρήθηκαν τα μέλη να ψηφήσουν και στις περισσότερες φορές δεν ψήφισαν. Αναφερόμαστε στο μεγαλύτερο επαγγελματικό επιμελητήριο της χώρας και ας αναλογιστούμε όλοι γιατί από τους περίπου 65.000 ταμειακώς εντάξει ψηφίζουν μόνο οι 5.400 και ας καταλάβουμε ότι το επιμελητήριο δεν μπορεί να είναι σπίτι των κομμάτων και των διάφορων επαγγελματικών συνασπισμών.

Το επιμελητήριο δεν είναι μόνο των ασφαλιστών. Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Η απαράδεκτη πράξη για την κατανομή των εδρών που είναι θέμα και των ασφαλιστών δυστυχώς, δεν μπορεί να διορθωθεί με άλλο λάθος. Ας είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές. Μία διοίκηση με 5 μέλη ασφαλιστές θα είναι ύβρης για το σύνολο των επαγγελμάτων του επιμελητηρίου γιατί το επιμελητήριο είναι συνδετικός κρίκος ανάπτυξης και προοπτικής των επαγγελματιών και μόνο με ενότητα όλων μπορεί να φέρει αποτελέσματα απαλλαγμένο από κομματικές και κακές συνδικαλιστικές πρακτικές.

Εμείς, ο συνδυασμός ΣΕΠ, έχουμε μια θέση και θα την έχουμε πάντα. Δεν υποσχόμαστε ,ήδη πραγματοποιούμε. Οι θέσεις μας όλοι αυτή την εξαετία πριν αλλά και μετά τις εκλογές, τόσο εμένα ως επικεφαλής όσο και των 72 του συνδυασμού ΣΕΠ είναι και θα συνεχίζουν να είναι ξεκάθαρες. Οι θέσεις μας ανακοινώθηκαν τηλεοπτικά από εμένα και με δημοσιεύματα και επαναλαμβάνω ότι η ψήφος μας δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται για οποιοδήποτε θέμα, ειδικά για την προεδρία με γνώμονα πάντα ότι δεν ψηφίζουμε κόμματα ή επαγγελματικούς συνασπισμούς που μόνο χειραγώγηση φέρνουν στις αγορές και προκαλούν διχασμό και προβλήματα. Θα στηρίξουμε όποιο σχήμα θα μπορεί να φέρει γραπτές προτάσεις με διαφάνεια και ριζικές αλλαγές με την υπογραφή όλων των εμπλεκομένων στο σχήμα, που θα δεσμεύονται για την επίλυση των προβλημάτων όλων των κατηγοριών των μελών του επιμελητηρίου, που θα εγγυώνται την ενότητα του επιμελητηρίου, που θα μπορούν να λειτουργούν με διαφάνεια και ρηξικέλευθες λύσεις, που θα μπορούν να αναγνωρίζουν τα δικαιώματα όλων χωρίς διαφορές, που θα μπορούν να είναι σε θέση ακόμα και να παραιτηθούν στην πορεία αν αποτύχουν στο έργο τους ώστε να μην έχουμε σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση απώλειες και χαμένες ευκαιρίες.

Ο Συνδυασμός μας από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε τον αγώνα, ήταν ανοικτός σε προγραμματικές συγκλήσεις για το καλό όλων των επαγγελματιών. Προγραμματικές συγκλύσεις όμως οι οποίες θα έχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα εφαρμογής και ρήτρες υλοποίησης, όχι λόγια του αέρα και ανέξοδες υποσχέσεις για την υφαρπαγή ψήφων. Αντί αυτών όμως το μόνο που γίνεται από την επομένη των εκλογών είναι να μοιράζουν όλοι θέσεις λες και αυτό είναι το ζητούμενο. Εμείς επιμένουμε στις αρχικές μας καθαρές θέσεις, δεν ήμαστε εξουσιομανείς και η στήριξή μας δεν εξαρτάται ούτε από αντιπροεδρίες ούτε ακόμα και από προεδρίες. Αυτές οι πρακτικές είναι κατάλοιπα ενός παλαιοκομματικού κατεστημένου το οποίο βλέπουμε να πνέει τα λοίσθια.

Θέλω να επισημάνω ότι η ακαταλαβίστικη εμμονή κάποιων που θέλουν να πάρουν το χρίσμα του ενωτικού νονού της υποτιθέμενης ενωμένης και αγαπημένης αγοράς εντός και εκτός επιμελητηρίου μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει και ήδη φέρνει δυστυχώς αρνητικά αποτελέσματα που είναι πολύ άσχημα στην κοινή γνώμη.

Θέλω επίσης να επισημάνω σε όλους ότι οι πρακτικές εκφοβισμού και πίεσης δεν μας άγγιξαν ποτέ ούτε μας αγγίζουν γιατί όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουμε την αγορά χωρίς επιχορηγήσεις, χωρίς κλίκες, χωρίς νονούς, χωρίς πατερίτσες και θα συνεχίσουμε πάντα με το κεφάλι ψηλά τόσο μπροστά από τις εξελίξεις που μόνο σίγουρη επαγγελματική προοπτική χωρίς διακρίσεις εξασφαλίζουν σε όσους μας εμπιστεύονται.’

Ευχαριστώ όσους μας στήριξαν από καρδιάς και εύχομαι σε όλους καλές γιορτές.

Βασίλης Π Καρναχωρίτης
Επικεφαλής Συνδυασμού ΣΕΠ

No Responses to “Β.Καρναχωρίτης : Απάντηση σε Δημοσιεύματα”

Στείλτε Ένα Σχόλιο

Τελευταία Νέα Blog Twitter
Coordinators Group

Η νέα εποχή στην εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική δύναμη στην ασφαλιστική βιομηχανία. Εκπαιδευτείτε από όπου και αν βρίσκεστε με το COORDINATORS MQI E-LEARNING SYSTEM.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γενικές Πληροφορίες: coord@otenet.gr

  • 4