10 Μάι 2012

«Το θύμα έχει δικαίωμα να ασκήσει στα δικαστήρια του τόπου διαμονής του αγωγή αποζημίωσης από ατύχημα που έχει συμβεί σε άλλο κράτος μέλος «

Ανακοινώσεις 4 Σχόλια

«Το θύμα έχει δικαίωμα να ασκήσει στα δικαστήρια του τόπου διαμονής του αγωγή αποζημίωσης από  ατύχημα  που έχει συμβεί σε άλλο κράτος μέλος βάσει της 5ης οδηγίας αυτοκινήτων». Αυτό ήταν μόνο ένα από τα σημαντικά θέματα που αναφέρθηκαν και αναπτύχθηκαν μεταξύ των άλλων στην χθεσινή εκπαιδευτική ημερίδα  «ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ 4ης και 5ης ΟΔΗΓΙΑΣ» 05 ωρών από τον εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό όμιλο COORDINATORS Group και το  Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης . Πάνω από 102 συμμετέχοντες παρευρέθησαν στην ημερίδα  στο Coordinators Congress Center μεταξύ αυτών, στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων, πραγματογνώμονες, διακανονιστές ζημιών, γραφεία μεσιτών και γραφεία ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων στα πλαίσια της Συνδρομητικής Εκπαίδευσης χωρίς Δίδακτρα που παρείχε η Επιστημονική Ένωση EEMC//MQI.

Αξίζουν να σημειωθούν μερικά καίρια σημεία  της χθεσινής εκπαιδευτικής ημερίδας όπως αναπτύχθηκαν πιο συγκεκριμένα:

Ο Διακανονισμός της ζημίας, γίνεται σύμφωνα με το Δίκαιο της χώρας του ατυχήματος

Σε περίπτωση πλαστών πινακίδων για τον διακανονισμό απαιτήσεων ως τόπος του οχήματος, θεωρείται ο τόπος του ατυχήματος (5η οδηγία)

Τα λεγόμενα “ευαίσθητα θύματα” ( πεζοί και ποδηλάτες), αποζημιώνονται  πάντοτε, ανεξάρτητα από την υπαιτιότητά τους ή όχι

Στη Δανία  αποζημιώνεται ακόμη και ο ίδιος ο υπαίτιος οδηγός που θεωρείται τρίτος.

Στη Γερμανία για ζημιές που προκαλούνται από σύνθετα οχήματα (φορτηγά με συρόμενα ) οι ασφαλιστές αστικής ευθύνης είναι συνυπόχρεοι για αποζημίωση και έχουν αναγωγικό δικαίωμα έναντι του άλλου ασφαλιστή για το ήμισυ της αποζημίωσης, εφόσον υποχρεώθηκαν να την καταβάλλουν εις ολόκληρο και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Για τα οχήματα που μεταφέρονται προς πώληση από ένα κράτος – μέλος σε άλλο, μπορούν να καλυφθούν ασφαλιστικά από ασφαλιστή στη χώρα προορισμού για 30 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς ως τόπος του οχήματος θεωρείται η χώρα προορισμού και όχι η χώρα έκδοσης της πινακίδας κυκλοφορίας.

Η Συνδρομητική Εκπαίδευση, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της EEMC//MQI και Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών του Ε.Ε.Α. Βασίλης Καρναχωρίτης, αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά αντίδοτο στην οικονομική κρίση.

200 Ενότητες έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν δωρεάν έως το τέλος του χρόνου για την ασφαλιστική αγορά.

Υπενθυμίζουμε της αμέσως δύο (2) ενότητες στις 16 και 17 Μαΐου με θέματα «Βιωσιμότητα Ασφαλιστικών Εταιρειών και διαδικασίες ασφαλιστικής εκκαθάρισης σε περίπτωση ανάκλησης αδείας» και « Ασφαλίσεις Ζωής, Συνταξιοδότηση και Ισολογισμός» αντίστοιχα.

4 Responses to “«Το θύμα έχει δικαίωμα να ασκήσει στα δικαστήρια του τόπου διαμονής του αγωγή αποζημίωσης από ατύχημα που έχει συμβεί σε άλλο κράτος μέλος «”

  1. ΦΩΝΙΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ says:

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ…

  2. Mouriki Paraskeui says:

    htan teleio olo auto ex8es…pragmatika euxaristoume giati ma8ame pragmata pou den prokeite na mas ta ma8ei kaneis allos..

  3. Maria Ch says:

    Gia akoma mia fora EMEIS sas eyxaristoume gia tis eykairies pou mas dinete….

  4. Σεριανη Ποθητου says:

    ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Στείλτε Ένα Σχόλιο

Τελευταία Νέα Blog Twitter
Coordinators Group

Η νέα εποχή στην εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική δύναμη στην ασφαλιστική βιομηχανία. Εκπαιδευτείτε από όπου και αν βρίσκεστε με το COORDINATORS MQI E-LEARNING SYSTEM.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γενικές Πληροφορίες: coord@otenet.gr

  • 4