12 Ιουν 2012

Διασταυρώσεις στοιχείων του ΥΠΟΙΚ

Ανακοινώσεις Χωρίς Σχόλια.

 Περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό για «ύποπτες» κατηγορίες φορολογουμένων αναζητούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ύστερα από εντολή του Υπηρεσιακού Υπουργού κυρίου Ζανιά.

       Ο κλοιός σφίγγει περισσότερο γύρω από όσους χρωστούν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο και ταυτόχρονα έχουν μεταφέρει καταθέσεις στο εξωτερικό ή έχουν αγοράσει ακίνητα εκτός συνόρων.

       Τρεις είναι οι επίμαχες κατηγορίες φορολογουμένων

       - Φορολογούμενοι που έχουν ζητήσει την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα

       - Οσοι ανήκουν στη λίστα με τους 1500 μεγαλύτερους οφειλέτες

       - Λοιποί οφειλέτες μεσαίας κατηγορίας, για παράδειγμα όσοι χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ

       Θα διερευνηθεί αν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα στο εξωτερικό, αν διαθέτουν ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή αν έχουν εισπράξει τόκους από τράπεζες του εξωτερικού.

       Για όσους εντοπιστούν στη διασταύρωση το ελληνικό κράτος θα ζητήσει την ενεργοποίηση των προβλέψεων διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει η χώρα περί αμοιβαίας συνδρομής για θέματα φοροδιαφυγής προκειμένου να δεσμευτούν προς όφελος του ελληνικού δημοσίου τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών που βρίσκονται εκτός συνόρων.

No Responses to “Διασταυρώσεις στοιχείων του ΥΠΟΙΚ”

Στείλτε Ένα Σχόλιο

Τελευταία Νέα Blog Twitter
Coordinators Group

Η νέα εποχή στην εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική δύναμη στην ασφαλιστική βιομηχανία. Εκπαιδευτείτε από όπου και αν βρίσκεστε με το COORDINATORS MQI E-LEARNING SYSTEM.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γενικές Πληροφορίες: coord@otenet.gr

  • 4