13 Ιουν 2012

Αδήλωτοι 4 στους 10 εργαζόμενους

Blog Χωρίς Σχόλια.

Η αγορά «παραδίδεται» στην ανασφάλιστη εργασία που καλπάζει στο 36,3 τοις εκατό, το πρώτο τετράμηνο του 2012. Οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρηση Εργασίας κατέγραψαν αύξηση της αδήλωτης εργασίας κατά κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 που το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ήταν 28,9%.

Το ΣΕΠΕ, πραγματοποίησε κατά το συγκεκριμένο διάστημα, συνολικά 7.474 επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονταν 20.772 εργαζόμενοι. Εντοπίσθηκαν συνολικά 7.549 ανασφάλιστοι, από τους οποίους οι 5.956 ήταν Έλληνες και οι 2.813 αλλοδαποί. Έτσι, καταρρίπτεται και ο μύθος που θέλει την ανασφάλιστη εργασία να είναι «προνόμιο» των αλλοδαπών.

Οι κλάδοι που ελέγχθηκαν, βάσει του σχεδιασμού του ΣΕΠΕ, είναι αυτός του επισιτισμού, (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), τα βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κομμωτήρια, συνεργεία – βενζινάδικα, μεταφορές και λιανικό εμπόριο, την καθαριότητα, τις κατασκευές, σε τουριστικές επιχειρήσεις σε υπηρεσίες ασφαλείας (security), καθώς και επιχειρήσεις φασόν. Το 65% των ανασφάλιστων εντοπίστηκε στις επιχειρήσεις του επισιτισμού όπου όμως έγινε και το 55& των ελέγχων.

No Responses to “Αδήλωτοι 4 στους 10 εργαζόμενους”

Στείλτε Ένα Σχόλιο

Τελευταία Νέα Blog Twitter
Coordinators Group

Η νέα εποχή στην εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική δύναμη στην ασφαλιστική βιομηχανία. Εκπαιδευτείτε από όπου και αν βρίσκεστε με το COORDINATORS MQI E-LEARNING SYSTEM.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γενικές Πληροφορίες: coord@otenet.gr

  • 4