24 Φεβ 2011

Διαμεσολαβούντες VS ΞΧ/XΤ : Score 0 – 1

Blog Χωρίς Σχόλια.

Συναλλαγές μετρητών μέχρι κάποιο όριο, Πληρωμές  μισθών και φόρων μόνο μέσω τραπεζών, δυσκολία είσπραξης από τους πελάτες, κόκκινο πανί για τις επιταγές τρίτων, διαδικασίες Solvency και άλλα πολλά που φέρνουν τα άνω κάτω σε δύσκολους καιρούς, χρίζουν αυξημένης προσοχής στις συναλλαγές μας με τα νεότερα δεδομένα ειδικά στον ασφαλιστικό χώρο.

Όλα τα παραπάνω υπόκεινται στις διαδικασίες για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος με νόμους, αποφάσεις, οδηγίες και διατάγματα για τον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος και την αγορά χρήματος γενικότερα  χωρίς περιθώρια επιλογής. Αρκεί να θυμόμαστε πως όπως προβλέπεται, ό,τι κάνουμε πρέπει να είναι καταγεγραμμένο και εγκεκριμένο από την κάθε ασφαλιστική εταιρεία που συνεργαζόμαστε.

Δεν πρέπει να αγνοούμε τις υποχρεώσεις των διαμεσολαβούντων για το Ξέπλυμα Χρήματος, όπως η Υποβολή Φακέλου και Ετήσιας Αναφοράς κάθε Μάρτιο αλλά και πιθανές αλλαγές για τον Υπεύθυνο Συμμόρφωσης ή τον Αναπληρωτή του. Η Πιστοποίηση γνώσεων και η Επικαιροποίηση γνώσεων αλλά και διαφάνεια των συναλλαγών, χωρίς να εμπλέκουμε στις εισπράξεις  προσωπικούς λογαριασμούς.

Λίγοι φαίνεται να έχουν ετοιμάσει φάκελο προς της Εποπτική Αρχή ή ακόμα και να έχουν Επικαιροποίηση Γνώσεων, αλλά ακόμα πιο λίγοι φαίνεται να γνωρίζουν την υποχρέωση αυτή. Ο χρόνος είναι μικρός και θα πρέπει να βιαστούν για  να ετοιμάσουν έως το Μάρτιο τα απαραίτητα για τον Φάκελο ΞΧ/ΧΤ. Πολλοί, δεν γνωρίζουν αν υποχρεούνται ή απαλλάσσονται της υποβολής φακέλου. Μπορείτε να στείλετε την ειδική φόρμα και να μάθετε αν εντάσσεστε στις υποχρεώσεις της Εποπτικής Αρχής.  

Ο Κίνδυνος που απειλεί τα Διαμεσολαβούντα Πρόσωπα και τις εταιρείες, δεν είναι τα προϊόντα ούτε ο κύκλος εργασιών αλλά  η τήρηση Διαδικασιών & Αναγνωρισμένων Δομών και η Επικαιροποίηση Γνώσεων με συνεχή δια βίου κατάρτιση και εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων.

Δημήτρης Καρναχωρίτης

No Responses to “Διαμεσολαβούντες VS ΞΧ/XΤ : Score 0 – 1”

Στείλτε Ένα Σχόλιο

Τελευταία Νέα Blog Twitter
Coordinators Group

Η νέα εποχή στην εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική δύναμη στην ασφαλιστική βιομηχανία. Εκπαιδευτείτε από όπου και αν βρίσκεστε με το COORDINATORS MQI E-LEARNING SYSTEM.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γενικές Πληροφορίες: coord@otenet.gr

  • 4