15 Σεπ 2011

15/09/11 -Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη – Ημέρα Δημοκρατίας

Νέα 1 Σχόλιο

Ημέρα Δημοκρατίας Έχει θεσπιστεί η σημερινή…

One Response to “15/09/11 -Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη – Ημέρα Δημοκρατίας”

 1. Stathis Neos says:

  Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε σήμερα σε ειδική εκδήλωση την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας, η οποία καθιερώθηκε με το ψήφισμα της 8ης Νοεμβρίου 2007 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
  Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, επισήμανε ότι «είναι εγκληματική ανευθυνότητα όσων επιχειρούν να μετατρέψουν τη μεγάλη οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας σε κρίση δημοκρατίας».
  Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι: «Η δημοκρατία δεν είναι μια αυτονόητη και δεδομένη πολιτική κατάσταση. Επικράτησε σταδιακά στο δυτικό κόσμο με τη σημερινή μορφή της αντιπροσωπευτικής, κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μετά από σκληρούς αγώνες και αιματηρές επαναστάσεις.
  Παραμένει και σήμερα ένα ζητούμενο, ένα στοίχημα που συνεχώς κερδίζεται με θυσίες, με αγώνες, με επαγρύπνηση.
  Αν παλιότερα η αγωνία των πολιτών και οι αγώνες τους ήταν για την αποδέσμευσή τους από μοναρχικά, τυραννικά και καταπιεστικά πολιτεύματα, σήμερα η ανησυχία όλων μας αφορά στην ποιότητα της δημοκρατίας μας, στη στάθμη του δημοκρατικού πολιτισμού που έχουμε κατακτήσει.

Στείλτε Ένα Σχόλιο

Τελευταία Νέα Blog Twitter
Coordinators Group

Η νέα εποχή στην εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική δύναμη στην ασφαλιστική βιομηχανία. Εκπαιδευτείτε από όπου και αν βρίσκεστε με το COORDINATORS MQI E-LEARNING SYSTEM.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γενικές Πληροφορίες: coord@otenet.gr

 • 4